Różowa sól Inków drobna 500 g

Różowa sól Inków drobna  500 g

  • Różowa sól Inków drobna  500 g
  • Różowa sól Inków drobna  500 g
  • Różowa sól Inków drobna  500 g
  • Różowa sól Inków drobna  500 g
  • Różowa sól Inków drobna  500 g
  • Różowa sól Inków drobna  500 g
  • Różowa sól Inków drobna  500 g
24,00 zł
s VAT
Dostępność:       
Producent:

OPIS
Różowa sól Inków to różowe złoto Inków. Sól ma strukturę kryształków nasyconych bezcennymi naturalnymi minerałami jak żelazo, wapń, magnez, cynk i miedź w które Andy obfitują. Jej zasoby, niewyczerpane od stuleci, mieszczą się w słonym i gorącym źródle podziemnym. Wypływa ono z wnętrza  peruwiańskich Andów na wysokości 4 tys. m.n.p.m. Różowa sól, odkryta i eksploatowana już przez Inków, jest ceniona ze względu na swój wyjątkowo szlachetny smak i właściwości. Nazywa się ją solą maraską – od nazwy malowniczej miejscowości Maras położonej w  samym sercu Świętej Doliny Inków. Sól maraska ma ich szeroką gamę, w tym najważniejsze to żelazo, wapń, magnez, cynk i miedź. Właśnie to bogactwo minerałów nadaje kryształkom wyjątkową barwę kremu z odcieniem różu, której zawdzięcza swoją nazwę Sal rosada czy Pink salt. Ta egzotyczna, w 100 % naturalna sól Inków jest prawdziwym rarytasem pośród innych soli. Znacznie przewyższa je nie tylko swym składem, ale nadaje potrawom smak wykwintny i wyjątkowy, równocześnie zaopatrując nasz organizm w niezbędne minerały. Cenią ją i na co dzień stosują najlepsi kucharze na świecie, przyprawiając nią różne specjały, by wydobyć z nich to, co najlepsze. Życzymy miłych doświadczeń i wspaniałych smaków z egzotyczną i niepowtarzalną solą z Maras, która powinna na stałe zagościć w Państwa domu – dla Waszego zdrowia.
Więcej informacji na temat tej egzotycznej soli znajduje się w  ZIELNIKU PERUWIAŃSKICH ZIÓŁ w dziale INNE DARY NATURY.
SPOSÓB WYKORZYSTANIA
Sól maraska jest uniwersalna i nadaje się do przyprawiania wszystkich potraw: ryb, owoców morza, mięs, sosów, zup i sałatek. Jest świetna zarówno do posiłków gotowanych, jak i zimnych przekąsek, a jej dodatek wydobywa i intensyfikuje smak niektórych warzyw – np. pomidorów, ogórków i sałat. Niektórzy nawet lekko solą surowe jabłka czy pomarańcze – właśnie ze względu na tę jej  szczególną właściwość.   
Można też  jej używać do rewitalizujących i relaksujących kąpieli całego ciała lub tylko np. zmęczonych, obolałych stóp.
UWAGI
Spożywanie soli ma ogromny wpływ na nasze zdrowie, gdyż może ona szkodzić, albo być dla nas korzystne – wszystko zależy od rodzaju soli. Jest to niezmiernie istotne, ponieważ większość ludzi nie może się bez soli obejść.
Zwykła, popularna sól kamienna, której najczęściej używamy, składa się niestety głównie z sodu i chloru i zawiera dodatkowo substancje zapobiegajace zbrylaniu się. Spożywana systematycznie, stanowi coraz większe obciążenie dla naszego organizmu (zwłaszcza dla nerek) i jest przyczyną takich niedomagań jak kamienie nerkowe i żółciowe, zapalenie stawów, reumatyzm, dna moczanowa, nadciśnienie i obrzęki.Znacznie zdrowsza od kamiennej jest sól morska, ale ze względu na szybko rosnące zanieczyszczenie mórz musi być również odpowiednio oczyszczana. Natomiast różowa sól Inków pochodzi z wnętrza majestatycznej góry, z czystych, dziewiczych i trudno dostępnych terenów peruwiańskich Andów, jest więc ofertą Natury najlepszą z najlepszych.
Dlatego warto zadbać, by różowe kryształki były w naszej kuchni zawsze pod ręką. Można je wsypać do młynka na przyprawy, ale też mogą stać w słoiczku i być dodatkowo ozdobą każdej kuchni.

Forum




  • Kontakt
    UNCARIA ČR, s.r.o.
    Smetanova 3, 466 01 Jablonec nad Nisou
    Czech Republic
    Tel/fax: +420 483 330 600
    GSM: +420 724 104 120, +420 775 103 506
    E-mail: info@uncaria.cz
  • Newsletter



    Chcę otrzymywać informacje o akcjach i nowościach



Copyright ©2019 Uncaria.cz | All rights reserved
Made by: Confusers.cz