Aguaymanto w czekoladzie 500 g

Aguaymanto w czekoladzie 500 g

83,00 zł
s VAT
Dostępność:       
Producent:

POPIS

Wyjątkowy smakołyk - Aguaymanto w czekoladzie – physalis peruviana - Owoc który podbija świat!

Peruwiański owoc, znany również jako jagody Inków  Goldenberries tym razem "opakowane " w ciemnej peruwiańskiej czekoladzie Organic. Ekskluzywna jakość, intensywny, słodko-kwaśny, orzeźwiający smak dojrzałych owoców skapanych w słońcu i zanurzonych w ekskluzywnej o głębokim aksamitnym smaku czekoladzie.Nie tylko podbija nasze podniebienia smakiem ale też wartością odżywczą !

Andyjski owoc Aguaymanto - Physalis peruviana był już uprawiany w epoce Inków – głównie w Świętej Dolinie jako jeden z nielicznych gatunków ogrodów królewskich Machu Picchu.  W świecie  znany jest również  pod nazwą  Incan berries, Goldenberries, Wiśnia Inków  lub Miechunka pomidorowa. W roślinnym „katalogu“ płodów ma swoje zasłużone miejsce  ze względu na swoje szczególne właściwości. Dzięki nim zyskuje on znakomitą renomę i po pięćsetletnim okresie zapomnienia przebojem zdobywa świat. Ze względu na wielką obfitość  odżywczych substancji spożywanie owoców Aguaymanto jest niezwykle korzystne dla ochrony i wspomagania zdrowia.To doskonały przeciwutleniacz zapobiegający starzeniu się komórek.
Owoce andyjskiego Aguaymanto po tej epoce niepamięci przeżywa teraz, dzięki badaniom naukowym, powrót  jako niezwykły dar natury. Podbijają na nowo światowy rynek począwszy od najlepszych kuchni świata po domowe codzienne posiłki.

Bogactwo Aguaymanto tkwi w wyjątkowo wysokiej zawartości witaminy A  (3000 jm karotenu na 100 g). Jest ono ponadto bogatym źródłem witamin z grupy B, C i E, jak również soli mineralnych (zwłaszcza potasu), żelaza, fosforu, błonnika, wapnia i białka. Dodatek czekolady dopełnia jego właściwości i czyni z niego wyjątkowy smakołyk. Doskonałe i smaczne źródło energii, przydatne nie tylko w domu, ale i w podróży, sporcie i turystyce jako dopełnienie żywności.
 

 Obszerniejsze informacje o tym jak możemy go wykorzystać z pożytkiem dla naszego zdrowia znajdują się w ZIELNIKU PERUWIAŃSKICH ZIÓŁ.

Czekolada organic , która otacza smaczny owoc Aguaymanto  jest najlepszą czekoladą na świecie. Zawiera nie tylko czystą, naturalną kakaową masę, ale jeszcze dodatek masła kakaowego, i sok z trzciny cukrowej. Nie zawiera żadnych konserwantów, emulgatorów ani innych składników, bez których dzisiaj czekolady ogólnie dostępne "nie mogą się obejść" Oprócz wspaniałego smaku jest źródłem witamin i minerałów, które zmniejszają stres, zapewniają energię i dobry nastrój. 

 

 

Forum




  • Kontakt
    UNCARIA ČR, s.r.o.
    Smetanova 3, 466 01 Jablonec nad Nisou
    Czech Republic
    Tel/fax: +420 483 330 600
    GSM: +420 724 104 120, +420 775 103 506
    E-mail: info@uncaria.cz
  • Newsletter



    Chcę otrzymywać informacje o akcjach i nowościach



Copyright ©2019 Uncaria.cz | All rights reserved
Made by: Confusers.cz